PrintempsPlace22CcarEglise.JPG

Camping in de zomer

Een familiecamping op 300 m van een typisch dorpje
piscine abel.jpg
De camping bestaat uit drie delen die u bereikt via een dun begraasde of met grind bedekte ondergrond. Op de camping staan geen bomen. Dat vergemakkelijkt uw installatie en laat u toe te barbecuën. Op de campingplekken mag worden gebarbecued. U moet wel de veiligheidsnormen respecteren. Door de vrij harde grond is het aanbevolen om versterkte tentharingen te voorzien voor uw tent of luifel. Voor ieders comfort is het verboden geulen te graven.
De campingplekken hebben een minimale oppervlakte van 80 m². Elke campingplek heeft een nummer.
Wilt u een grotere plek? Reserveer dan een plek 'comfort'. Die beslaat 100 m² en is uitgerust met wateraanvoer, een elektriciteitsaansluiting en afvoer voor huishoudelijk afvalwater.
Alle campingplekken zijn elektrisch aansluitbaar (3, 6 of 10 ampères).
In totaal zijn campingplekken voorzien van een afvoersysteem voor huishoudelijk afvalwater. Voor de elektriciteitsaansluiting is een Europese of Franse stekker en een kabel van 30 m nodig.
In het centrum van de camping vindt u het zwemparadijs, café-restaurant, de receptie en diverse ontspanningsmogelijkheden.
Opmerking: niet-begeleide minderjarigen zijn toegelaten mits een ouderlijke toelating (formulier verkrijgbaar bij de receptie).
De camping is geklasseerd als driesterrencamping 'Toerisme' (per verordening van de prefect van 21/09/21).
De zomer is het seizoen van de festivals, buitensport, grote vakantie ... We verzorgen een grote variëteit aan activiteiten:
Activiteiten op de camping in de zomer
Binnenactiviteiten
U kunt naar de speelzaal met tafeltennis, videospelletjes, biljart en tafelvoetbal. In de tv-zaal met bibliotheek is het rustig zitten om een boek te lezen of een gezelschapsspel te spelen. Dankzij de internetverbinding en wifi blijft u voortdurend in contact met uw familie en vrienden. Aan de receptie vindt u een computer met internetverbinding. In het overdekte zwemparadijs van 80 m² komt u écht tot rust. Daar kunt u genieten van het zwembad, kikkerbad, masserende waterstralen en balneotherapie.
Buitenactiviteiten
Om ten volle te genieten van het zalige zomerweer, kunt u in het buitenbad zwemmen. Het beslaat 160 m² en is uitgerust met een zwembad, kikkerbad, waterval maar ook met masserende waterstralen en balneotherapie. De kinderen kunnen zich uitleven op het beveiligde speelterrein. De échte sporters kunnen voetballen of tafeltennissen. Uw verblijf is bovendien ideaal om petanque te spelen of om een picknick of barbecue te organiseren. Ontspanning en ontmoetingen gegarandeerd!
Daag uw tennispartner uit voor een match in drie sets. De Camping L'Escale heeft twee tennisbanen waarop u gratis op reservering uw eerste balletjes kunt slaan of het tennissen kunt herontdekken. Aan de receptie lenen we raketten en ballen. De tennisbanen bevinden zich op 300 m achter de camping: ideaal om u warm te lopen!
 Activiteiten in de omgeving van L'Escale 
Liefhebbers van voettochten kunnen hun hart ophalen op de 150 km aangegeven wandelpaden. Bergmeren, overzomerende sneeuwvelden, bergpassen en berghutten motiveren u om naar de top te klimmen.
De vereniging van gidsen en begeleiders [Compagnie des Guides et Accompagnateurs] biedt het hele jaar door begeleide tochten voor groepen en individuele wandelaars.
Op uw voettocht ziet u ongetwijfeld berggeiten, steenbokken, marmotten en lammergieren.
Vanaf L'Escale of enkele kilometers verder met de auto staan wandelpaden aangegeven.
Breng een bezoekje aan een boerderij om te weten hoe de lokale kaas Reblochon gefabriceerd wordt. U vindt hem, net als de Tomme de Savoie, op de markt 's woensdags. Maak van de gelegenheid gebruik om op de boerderij een stukje taart van blauwe bosbessen of Biscuit de Savoie te eten.
Afstand vanaf L’Escale: 15 mn
Snelheidsduivels kunnen met de mountainbike een ludieke en beveiligde activiteit beoefenen op de 93 km aangegeven routes.
In Le Grand-Bornand kunt u zelfs zweefvliegen want het is daarvoor een referentie.
Wilt u u de biatlon eigen maken? Dat kan! Zelfs in de zomer, in de voetsporen van Martin Fourcade.
Tokkelbanen, apenbruggen, oversteek op kabels ... Het avonturenterrein van Le Grand-Bornand biedt diverse activiteiten in de bomen.
Wilt u er tussenuit? Dat kan met de yoga, feldenkrais, reflexologie, tai chi e.d. die het hele jaar door worden aangeboden.
Neem de Télécabine de Rosay en de Télésiège du Lachat om in de bergen een voettocht te maken of een parapente te zien opstijgen.
 Ga naar de cinema op 50 m van de Camping L'Escale om de laatste films of tekenfilms te zien.
Zin in creatieve ontspanning? Schrijf u in voor de lessen aardewerk.
Het gerenoveerde en gemeubileerde erfgoedhuis [Maison du Patrimoine] in Le Grand-Bornand brengt het leven van de inwoners rond 1830 in beeld.
De permanente tentoonstelling L'Art vache stelt kortstondig werken tentoon over koeien op verschillende plekken in Le Grand-Bornand. Op uw wandelingen in het dorp ziet u kappelletjes, kruizen, oratoria, belangrijke getuigenissen over het christelijk leven. Elk monument is getooid met onmisbare werken: standbeelden, kerkramen, kaders, retabels.
 De grote vakantie is een unieke kans om met de kinderen naar La Ferme des Animaux te gaan waar ze tussen de dieren het werk op de boerderij zien, maar ook groenten leren telen en plukken én kunnen knutselen.
De rijschool Aravis Passion belooft een unieke ervaring op uw paard in de bergen.
 De Golf van Le Grand-Bornand is een 9 holesbaan met een 9 holestraject pitch-and-putt over een afstand van 200 m op 5 km van L'Escale. 
Gun u een moment van ontspanning op het gezondheidstraject op 100 m van de Camping L'Escale in Le Grand-Bornand. De weg loopt langs de rivier en kan door iedereen bewandeld worden, zelfs met een wandelwagentje. Het traject is 1,5 km lang en is uitgerust met fitnesstoestellen voor een eenvoudige en rustige wandeling.
De zomer is ook de periode van de markten, waar u op de kramen nieuwe geuren en lokale producten ontdekt. Als ontmoetingsplaats tussen vakantiegangers en Bornandins is de markt van Le Grand-Bornand één van de bekendste van het Aravis-massief. Elke woensdagmorgen is het markt.
 – Maandagmorgen: La Clusaz (op 6 km)
– Woensdagmorgen: Le Grand-Bornand (op 300 m van L’Escale)
– Zaterdagmorgen: Thônes (op 10 km)
– Zondagmorgen (alleen in juli en augustus): Saint Jean de Sixt (op 2 km) en Le Chinaillon (op 7 km)
 Activiteiten: 
Bij uw aankomst op de Camping L'Escale in Le Grand-Bornand krijgt u het programma van de activiteiten die merendeels plaatsvinden in het dorp. Welkomstdrankje, karaoké, concerten, spektakels voor kinderen, conferenties, traditionele dans ... er is voor elk wat wils.
 Onmisbare zomerse evenementen in Le Grand-Bornand: 
 – Op 14/7: Vier met ons de nationale feestdag in Chinaillon: verschillende activiteiten gevolgd door vuurwerk en een bal.
 – Het feest van Lormay: een feest rond de zeden en gewoonten: geherinterpreteerde tradities, vroegere beroepen en lokale ambacht, folklore, landelijke maaltijd, bal voor het volk, vuurwerk. Georganiseerd door de Animation Agricole Bornandine.
Bundels hooi gooien, werken met hout, leder en koorden, wassen zoals vroeger, koffie maken op grootmoeders wijze, brood bakken in de houtoven van Lormay ... zijn activiteiten die u er kunt uitvoeren. Ponyrijden en hindernissen nemen verheugen de kleinsten of stoutmoedigsten. Voor de bezoekers is het ook de gelegenheid om het fabrieksgeheim van de authentieke dakpannen te (her)ontdekken: die houten dakpannen die onder andere Le Grand-Bornand bekend maken.
– Het feest van het meer van La Cour: zalige zomeravond rond een bergmeer. Op het programma staan een landelijke picknick, muziek en fakkeloptocht.
– De eerste zondag van augustus: feest van de alpenweide: feest in Chinaillon met traditionele activiteiten rond het leven op de alpenweide: afdaling van een kudde, wedstrijd met herdershonden, lokale producten, houthakkerswedstrijd, stoet van een tiental karren.
 – Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart (15 augustus): broodzegening, activiteiten voor kinderen: minigolf, minibiatlon, jump worden de hele dag voorgesteld in afwachting van de bekende tractorwedstrijd! Een spectaculaire en unieke Franse activiteit in Le Grand-Bornand met zijn bal en gigantisch grote tartiflette [eenpansgerecht van aardappelen, reblochon en gerookt spek] middenin het dorp.
 – Internationaal festival: 'Au Bonheur des Mômes': Het tederste festival van de zomer! Europese vertoning van levendig spektakel voor een jong publiek: theater, circus, dans, muziek, marionetten ... zes droomdagen die u met familie moet beleven!